HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Liefde voor lezen bij kinderen bevorderen: 8 tips!

Geplaatst op 26/11/2020 door love2bemama

Ik ben echt opgegroeid met boeken. Mijn moeder heeft mij veel voorgelezen en ik vond het altijd heerlijk om te verzinken in een goed boek. Ik heb heel wat leeskilometers gemaakt en kon nooit stoppen met lezen. Als ik moest slapen, knipte ik weer stiekem mijn lampje aan en las ik onder het dekbed mijn boek uit. Ik vind het belangrijk om mijn kinderen de liefde voor lezen ook mee te geven. Voorlezen en zelf lezen is erg belangrijk voor kinderen. Ik weet wel dat lezen niet bij elk kind vanzelf gaat. Plezier krijgen voor het lezen begint al op jonge leeftijd. Je kan daarom niet vroeg genoeg beginnen met het voorlezen van een boek. Bevorder de liefde voor lezen vanaf de jonge jaren van je kind. Lezen bij kinderen bevorderen? Ik geef je een aantal concrete tips waar je meteen mee kunt beginnen.

Lees elke dag voor!

Het leven met (jonge) kinderen is druk, I know. Been there, done that. Soms vraag je je af waar je de tijd vandaan moet halen om ook maar iets met je kind te ondernemen. Toch ben ik van mening dat je voorlezen heel goed in de dagelijkse routine kunt toepassen. Hoe druk je ook bent: lees voor! Al vanaf dat je kind baby is. We willen allemaal dat onze kinderen plezier beleven aan het lezen maar dan moeten we daar als ouder wel wat voor doen. Ik ga je tips geven om voorlezen toe te passen in je dagelijkse leven. Je kind zal er later veel profijt van hebben en het is echt makkelijker dan je denkt. Leesbevordering begint al bij de geboorte!

Lees verder op www.love2bemama.com