HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Met overgewicht meer kans op corona…? + Kijktip!

Geplaatst op 20/11/2020 door optimavita

Pfff….dit artikel heb ik best heel lang uitgesteld. Vooral omdat er op elk platform over corona wordt gesproken. Op optimavita.nl vond ik het tot nu toe niet nodig er óók nog eens aandacht aan te besteden. Het begint me echter steeds meer te frustreren dat er 1 bepaald onderwerp wat mij betreft meer belicht mag worden: je kunt jouw kans op verschillende aandoeningen (waaronder corona) aanzienlijk verkleinen!! Daarnaast bespreek ik kritisch of je door overgewicht meer kans op corona hebt.

Verband tussen corona en overgewicht…

1 op de 3 patiënten die met ernstige coronaklachten op de Intensive Care liggen, heeft een BMI boven de 30 (= zwaar overgewicht). Landelijk heeft minder dan 1 op de 5 volwassenen een BMI hoger dan 30. Ik wil benadrukken dat dit niet per direct betekent dat zwaar overgewicht DE oorzaak is van deze ernstige klachten. Mensen met zwaar overgewicht hebben namelijk onder andere ook vaker diabetes en hart- en vaatziekten. Wel is duidelijk dat er waarschijnlijk een verband is tussen de ernst van coronaklachten en zwaar overgewicht. Hier wordt momenteel verder onderzoek naar gedaan.

Lees verder op www.Optimavita.nl