HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Online hulp hielp mij tijdens mijn coming out

Geplaatst op 07/11/2020 door NiceDay

Hi, ik ben Bibi*. Ik ben 23 jaar, ik studeer geneeskunde en ik ben gay. Dat ik op meiden val ligt wat gevoelig in mijn familie; mijn ouders zijn namelijk erg gelovig. Dat, in combinatie met een stukje cultuur, zorgt ervoor dat ze het niet oké vinden dat ik gay ben. Een moeilijke situatie en ik merkte dat ik hulp nodig had om hiermee om te kunnen gaan. Online hulp hielp mij tijdens mijn coming out en dit is mijn verhaal.

Verdriet

Mijn moeder weet al 4 jaar dat ik op meiden val. Ik heb een ontzettend hechte band met mijn moeder; ik vertel alles aan haar. Ik weet dat mijn ouders heel veel van mij houden en ik ook van hen. Hun zorgen komen niet uit een slecht hart, maar door hun geloofsovertuiging zijn zij oprecht bang dat ik naar de hel ga als ik op vrouwen val. Dat maakt hen angstig en verdrietig, waardoor mijn moeder wekenlang huilend op mijn bed zat. Het was zo moeilijk om mijn moeder zo te zien. Dus besloot ik om het nog een kans te geven, en op een date te gaan met een jongen.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com