HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Thaise wortelnasi

Geplaatst op 18/11/2020 door KokenmetKarin

Als je nasi goreng kunt maken van bloemkool, dan kan dat vast ook van wortel, toch? Jazeker. Maar dan nu eens niet op z’n Indonesisch, maar op z’n Thais, met groene currypasta. Zelfgemaakt of uit een potje, dat moet je zelf maar weten.

Pardoes trof ik een zak wortelrijst aan in mijn vriezer. Fijngemalen bloemkool ken je wellicht wel, die deed dankzij de antikoolhydraattrend ineens zijn intrede. Aanvankelijk ‘bloemkoolcouscous’ genoemd, maar om onduidelijke redenen omgedoopt in ‘bloemkoolrijst’. Het spul lijkt op geen van twee, maar toch echt veel minder op rijst dan op couscous. Maar goed. Je kon erop wachten, en ja hoor, daar verscheen ook de groene versie, broccolirijst. Maar ergens in een onbewaakt ogenblik is dus ook de wortelrijst uitgevonden, en beland in mijn vriezer. In totale aanbidding zat ik ernaar te kijken. Het waren namelijk geen korrels, maar piepkleine vierkante blokjes, oranje en geel. Alsof er een heel leger brave kaboutertjes aan de slag was geweest, gedrild door een strenge keukenchef, “en allemaal precies even klein, denk erom!”.

Ik bedacht om er nasi goreng mee te maken, maar dan op z’n Thais. Thaise nasi, met wortel in plaats van rijst. Alleen, hoe komt een mens aan kant-en-klare diepvrieswortelrijst? Ik zag het weliswaar op de website van AH staan, van het merk Bonduelle, maar in drie verschillende winkels werd ik tot drie maal toe volstrekt glazig aangekeken toen ik ernaar informeerde. Maar je kunt het heel makkelijk zelf maken door wat peentjes te hakselen. Mocht je al thuiszittend toch tijd zat hebben, geef ik meteen een simpel recept voor zelfgemaakte groenecurrypasta, al mag je van mij ook die uit een potje nemen.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl