HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan coquilles in knoflookboter

Geplaatst op 23/11/2020 door beaufood

Ohhh jongens, ik heb zó’n superleuk recept voor jullie. Vegan coquilles in knoflookboter. Ontzettend lekker als voorgerecht. Ik ontving laatst een persbericht van paddenstoelenspecialist Oakfield over koningsoesterzwammen (ook wel Eryngii genoemd) en deze paddenstoel is dit seizoen te koop in de supermarkt (o.a bij Albert Heijn). Ik ging op zoek naar een lekker recept en wat blijkt? Je kunt dus echt fan-tas-tische vegan coquilles maken van deze koningsoesterzwam.

Coquilles van oesterzwam

De koningsoesterzwam heeft in tegenstelling tot de gewone oesterzwam een grote steel en een klein hoedje. Als je de steel in dikke plakken snijdt heb je precies de vorm en het formaat van coquilles. Door de oesterzwam-coquilles vervolgens kort te koken in kruiden bouillon (daar worden ze extra mals en smaakvol van) en daarna licht krokant te bakken in knoflookboter krijg je een heerlijk product, dat bizar veel wegheeft van een echte coquille.

Je kunt deze vegan coquilles als je dat handig vindt een dag van te voren bereiden, zodat je ze op de avond zelf alleen nog maar even hoeft aan te bakken in de knoflookboter. (Voeg vooral een scheutje sojasaus toe aan de boter. De smaakcombinatie van oesterzwam, knoflook en sojasaus is gewéldig.) Kook de coquilles een dag van te voren in de bouillon en laat ze daarna een nacht in diezelfde bouillon marineren in de koelkast. Dit scheelt niet alleen tijd op de dag zelf, maar ze worden hierdoor ook nog eens extra smaakvol!

Lees verder op www.beaufood.nl