HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gnocchi met snijbiet

Geplaatst op 06/11/2021 door KokenmetKarin

Mede-moestuinbezitters opgelet. De snijbiet, het is een mirakel, blijft maar doorgroeien. Zelfs in hopeloze moestuinjaren zoals deze. Daarom een supermakkelijk pastarecept voor snijbiet door de gnocchi.
Keukentechnisch deins ik zelden ergens voor terug. Ik vind het leuk om dingen uit te proberen, ook ingewikkelde. Vervolgens is het natuurlijk de sport om te kijken of ik het procedé wellicht kan vereenvoudigen door onbekommerd hoekjes af te steken zonder de smaak van het eindresultaat geweld aan te doen. Maar er zijn gerechten die ik inmiddels heb opgegeven wegens te veel gedoe. Gepekelde en daarna gevulde kalkoen uit de oven. Zo’n echte vele-laagjestaart met fondant en marsepeinen versierselen. Hele kreeft. Beef Wellington. Driemaal gestoomde couscous. Tortellini in brodo – alleen leuk als je in Italië bent en het samen doet met een lokaal omaatje.

Gnocchi staat ook op die lijst. U weet wel, van die zachte deegkussentjes gemaakt van aardappel en bloem, die je kookt als pasta en uitspreekt als ‘njokkie’. Altijd een hoop heisa, want ze zijn steevast te plakkerig, waardoor de keuken na afloop onherroepelijk onder de bloem zit.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl