HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

4 Tips voor een goede voorbereiding als je buiten wilt sporten in de herfst

Geplaatst op 08/11/2022 door boostyourhealth

De dagen worden steeds korter en buiten wordt het ook steeds kouder. De herfst is nu echt aangebroken en het onstuimige weer vraagt soms om extra voorbereiding als het om buiten sporten gaat. Wij geven je 4 handige tips om een goede start te maken als je het buiten sporten toch het fijnste vindt. Lees je mee? 

Kleding

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar je sportkleding is zo belangrijk. In de koudere maanden moet de kleding niet alleen het vocht afvoeren maar ook je lichaam warm houden. Ik draag het liefste de zogenaamde dry fit sportkleding, die er voor zorgt dat je je lichaamswarmte bij je houdt. Als het koud is, is katoen geen goed idee. Katoen zuigt als het ware het vocht op en het vocht koelt daarna makkelijk af. Daardoor moet je lichaam heel hard werken om warm te blijven. Met regen en wind is het verstandig een wind- en waterdicht maar ademend jasje aan te trekken. Wanneer het koud is trekt het bloed in de ledenmaten sneller weg, dus zorg ook voor warme sokken, oorwarmers en handschoenen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl