HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

6 Gezondheidsvoordelen van zwemmen

Geplaatst op 18/11/2022 door boostyourhealth

Waarschijnlijk ga ik jullie iets vertellen wat jullie nog niet van mij weten, en dat is natuurlijk hartstikke leuk! Even wat extra te weten komen van mij. Sinds ruim 1 jaar ben ik naast mijn vaste baan en het zijn van mede eigenaresse van Boost your Health ook nog zwemcoach assistent. Ik begeleid kinderen en volwassenen van het watervrij worden tot aan het behalen van hun diploma. Dat ik dit zo ontzettend leuk vind had ook IK nooit durven dromen. Ik ben van jarenlang lichtelijk bang voor diep water en water over mijn hoofd gegaan naar super watervrij gegaan en ben nu iemand die juist daarom kinderen en volwassenen met mijn volle enthousiasme kan begeleiden in het water. Zwemmen is FUN, en ook nog eens mega goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Waar het allemaal goed voor is vertel ik je in dit artikel. Lees je mee?

  • Zwemmen kan stress verminderen, en misschien zelfs wel meer verminderen van fysieke activiteiten. Zwemmen kan namelijk heel ontspannend zijn en dit zorgt voor een grote stroom zuurstof naar je spieren toe, waardoor je je eigen adem kunt reguleren. Zwemmen kan ook helpen de groei van nieuwe hersencellen te bevorderen in delen van de hersenen die ze verliezen door chronische stress. Hierdoor zou je beter met stress kunnen omgaan.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl