HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoeveel stappen per dag is gezond?

Geplaatst op 15/11/2022 door fitnl

Sinds de opkomst van stappentellers in smartphones en smartwatches zijn er veel mensen die bijhouden hoeveel stappen zij per dag zetten. Hierbij wordt vaak de richtlijn van minimaal 10.000 stappen per dag aangehouden. Maar waar komt dit getal vandaan? Moeten we echt dagelijks 10.000 stappen zetten? Lees hier hoeveel stappen per dag gezond is. 

Moet ik echt 10.000 stappen per dag doen?

Als er gekeken wordt naar de richtlijn van de World Health Organization (WHO) omtrent fysieke activiteit, dan wordt er met geen enkel woord gerept over het moeten zetten van 10.000 stappen per dag. Deze richtlijn geeft namelijk alleen aan dat een volwassene rond de 150 minuten per week aan activiteiten moet doen op een gemiddelde intensiteit. Of 75 minuten per week op een hoge intensiteit [1].

In Nederland is op dit moment de norm dat iemand 30 minuten matig intensief moet bewegen op tenminste 5 dagen per week. In rapporten van het ministerie van volksgezondheid en sport wordt evenmin het getal van 10.000 stappen genoemd.

Lees verder op www.fit.nl