HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Personal trainer deelt beste oefeningen voor sterke buikspieren: ‘Géén crunches’

Geplaatst op 21/11/2022 door happyinshape

Sterke buikspieren kweken doe je niet alleen voor de looks, want een getrainde core heeft ook gezondheidsvoordelen. Je (zit)houding wordt beter, je kunt meer prestaties leveren bij andere sporten, je verbetert je stabiliteit en je vermindert de kans op lage rugpijn. Elke dag crunches doen is volgens personal trainer Alex Rothstein echter niet de manier om aan je abs te werken. Maar hoe doe je dat wel?

Geen beweging

Crunches, sit-ups, bicycle crunches…het zijn oefeningen die veel voorbijkomen als je jouw buikspieren aan het werk wilt zetten. Maar het zijn niet de beste oefeningen, meent Alex Rothstein, kracht- en conditiecoach. “Veel mensen denken dat bepaalde bewegingen uitvoeren met een spier de beste manier is om hem te trainen”, vertelt de coach aan Business Insider. “Maar als je je buikspieren traint, is de belangrijkste functie van de spier juist om beweging te voorkomen. Dus oefeningen waarbij je je core niet beweegt, hebben de meeste voordelen.”

Lees verder op www.Happyinshape.nl