HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Gear

Pure cook book van Papa Kazmi

Geplaatst op 05/12/2015 door boostyourhealth

PURE COOK BOOK VAN PAPA KAZMI

3d-kaft_voorkant-small

Toen Pure food café Hills & Mills ruim 3 jaar geleden haar deuren opende in Delft, was ik op slag verliefd. Een prachtige familiezaak, met achter de pitten het familiehoofd. Papa Kazmi veroverde mijn hart met zijn naanbrood, heerlijke veggieburgers en kruidige chai. "En heeft het gesmaakt?" vroeg hij na elk bezoek met een grote glimlach. Een vraag die ik standaard met een volmondig "jazeker" beantwoordde, me steevast afvragend welke kruiden papa allemaal had gebruikt. Klaarblijkelijk waren er velen met mij: door menig gast werd gevraagd naar Papa Kazmi's keukengeheimen en receptuur, en zo kwamen zijn kinderen op het idee de recepten te bundelen in een kookboek....

Na een jaar hard werken en ontrafelen van papa's keukengeheimen ligt het boek er, uiteraard inclusief de recepten van mijn favoriete naanbrood, veggieburger en de chai latte. Het boek telt ruim 80 recepten. Variërend van ontbijt, lunch, snacks, soepen, warme vega(n)- vis- en vleesmaaltijden, toetjes en gezonde taartjes tot warme dranken, juices, lassi's en smoothies. De gerechten zijn veelal beïnvloed door de kruidige Pakistaans/Indiase keuken waar Papa's roots liggen (Hills), met hier en dan een vleugje aan Westerse, Nederlandse invloeden (Mills). Daarbij wordt er hier en daar ook gebruik gemaakt van door de kinderen aangedragen "vernieuwende" ingrediënten als quinoa, raw cacao, chiazaadjes.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

,