HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

Trends in sportkleding

Geplaatst op 08/12/2015 door glow

Trends in sportkleding

Sportkleding, we kunnen er niet genoeg van hebben! Natuurlijk volgen wij alle trends en ontwikkelingen op de voet. Wat kwamen we dit jaar vaak tegen? En welke ontwikkelingen komen er aan? Een aantal trends in sportkleding.

1. Duurzaam

Het gebruik van duurzame materialen in kleding is al lang gewoongoed. Hoewel natuurlijk niet elk kledingstuk van duurzame materialen is gemaakt, kun je wel veel kleding vinden die gemaakt is van natuurlijk en eerlijk geproduceerde stoffen. In sportkleding neemt deze ontwikkeling ook steeds meer een vlucht. Bij sportswear is het belangrijk dat materialen functioneel zijn; ze moeten vocht snel opnemen en weer afvoeren en je beschermen tegen de weersomstandigheden. Voor sommige fabrikanten geldt dat er in enorme hoeveelheden geproduceerd moet worden. Dat brengt extra uitdagingen met zich mee.

Gelukkig gaan grote en kleine merken deze uitdagingen steeds vaker aan! Merken als Under Armour en Adidas bijvoorbeeld controleren fabrieken op kinderarbeid en het naleven van mensenrechten. En Ashmei, een Engelse sportmerk voor hardlopers en triatleten, deelt niet alleen hun verhaal en werkwijze openlijk online, maar nodigt je ook uit op hun headquarters en een rondje te gaan rennen of fietsen. Hun collectie bestaat uit running shirts gemaakt van zachte en ademende merinowol en triatlon suits gemaakt van speciale materialen waarbij rekening is gehouden met de omstandigheden waarin een triatleet moet presteren. Gemaakt door hun vertrouwde fabrikanten in basic designs. We like!

Lees hier verder op GlowMag!

ashmei

,