HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gestoomde groenten met zalm in teriyaki saus

Geplaatst op 02/12/2016 door beaufood

Toen ik – nu iets meer dan twee jaar geleden – begon met mijn gezonde eetstijl schrapte ik als eerste pasta, aardappelen en kant en klare sauzen uit mijn eetpatroon. Niet dat aardappelen slecht voor je zijn, maar ik wilde het standaard verhaaltje groente, aardappelen & vlees doorbreken. Om mezelf gezond te voelen en iets af te vallen besloot ik om minstens 300 gram groenten per dag eten, er is nu eenmaal meer ruimte in je buik over wanneer je vullende ingrediënten als vlees en aardappelen weglaat. Ik leerde steeds creatiever omgaan met groenten en kwam erachter dat je er zoveel meer mee kunt doen dan alleen simpelweg koken. Door je groenten bijvoorbeeld te stomen behouden ze hun bite én vitamines en door een bouillon blokje aan het water toe te voegen krijgen ze een licht zoutige smaak.

Ik krijg vaak de vraag ‘mag ik dan geen lekkere sausjes meer als ik gezonder wil eten?’. Jawel hoor! Maar GEEN kant en klare sauzen lieve mensen. Die zitten vol troep. Ik ben zelf gek op sausjes maar ik maak deze vrijwel altijd zelf. Teriyaki saus hoeft namelijk helemaal niet slecht voor je te zijn als je hem zelf maakt met sojasaus, honing en een teentje knoflook. Sterker nog, knoflook is juist hartstikke gezond. Laat de zalmfilet even marineren in de teriyaki saus, serveer er gestoomde groenten als broccoli en spruitjes bij en je hebt binnen no time een heerlijke en gezond maaltijd op tafel.

Lees verder op www.beaufood.nl