HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe zit dat nou met tekorten en suppletie?

Geplaatst op 01/12/2016 door thegreenhappiness

Moet je nu wel of niet suppleren bij een plantaardig dieet?

Met al die extra vitaminen en mineralen die je haalt uit de grotere aantallen groenten en fruit die je gaat eten als je plantaardig gaat eten, moet je dan ook nog eens extra vitamines nemen in de vorm van pillen? Hoe zit dat eigenlijk?

Op de orthomoleculaire opleiding die we hebben gevolgd hebben we van alles geleerd over supplementen. Welke vitamines en mineralen werken waar in het lichaam? Wat kun je inzetten bij bepaalde klachten? Hoe ondersteun je bepaalde processen in het lichaam? En nog veel meer natuurlijk. Maar tegelijkertijd heeft die opleiding er ook voor gezorgd dat we niet zomaar in het wilde weg allerlei pillen slikken of adviseren. Wateroplosbare vitamines zoals vitamine C of een plantaardig product als chlorella zal niet snel kwaad doen in het lichaam, aangezien je lijf een teveel gemakkelijk kan afvoeren. Maar je wilt je lichaam niet opzadelen met opeenhopingen van bepaalde voedingsstoffen of belasten met het wegwerken van al die pillen.

Lees verder op www.thegreenhappiness.com