HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Boeken over een natuurlijke zwangerschap

Geplaatst op 02/12/2018 door eetpaleo

“Welke boeken kun jij aanraden rondom zwangerschap en bevallen?” – op social media deelde ik zo af en toe wat ik allemaal aan het lezen was tijdens mijn zwangerschap, maar ik krijg regelmatig de vraag of ik ze allemaal op een rijtje wil zetten. Uiteraard doe ik dat met plezier! Het is namelijk best een uitdaging om goede boeken te vinden wanneer je je zwangerschap iets natuurlijker wilt doorlopen dan gemiddeld, en hetzelfde geldt voor de bevalling en daarna de opvoeding van je kindje. Gelukkig zijn die boeken er wél, en bevatten ze ook nog eens heel waardevolle informatie waar ik heel veel aan heb gehad. Hieronder vind je mijn favorieten!

Zwangerschap en voeding

Je bent zwanger, en dan..? De voedingsadviezen die je bij de verloskundige krijgt (als daar überhaupt al iets over wordt gezegd) sluiten misschien totaal niet aan bij hoe jijzelf eet, of wellicht zet je zo je vraagtekens erbij. Zo vond ik het bijvoorbeeld heel vreemd dat er wordt geadviseerd om niet teveel vitamine A binnen te krijgen (bijvoorbeeld uit lever), terwijl dat zo belangrijk is voor de vorming van slijmvliezen. En eidooiers niet rauw eten? Juist als eidooiers nog zacht zijn krijg je er de meeste voedingsstoffen uit binnen, welke heel belangrijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van het mooie kindje in je buik. Laat ik over foliumzuur als supplement nog maar niet beginnen – ja, foliumzuur is belangrijk, maar wist jij dat je veel beter folaat kunt nemen?

Deze boeken hebben mij enorm geholpen bij het maken van voedingskeuzes tijdens mijn zwangerschap:

Lees verder op EetPaleo.nl!