HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

De gevaren van opgroeien in het digitale tijdperk

Geplaatst op 27/12/2018 door love2bemama

Ouders vinden het lastig grenzen aan te geven

Laten we voorop stellen dat ik de technologie van nu heel waardevol vind. Het is niet meer weg te denken uit ons leven. Je kan er zoveel mooie dingen mee doen en ik zal het ook nooit verbieden (wat overigens ook geen optie is anno 2018). Wat ik wel heel belangrijk vind is dat wij ouders ervan op de hoogte zijn wat onze kinderen doen, wat er speelt, wat de gevaren zijn (voor hun gezondheid) en hoe we om kunnen gaan met opvoeding en technologie.

Veel ouders vinden het lastig om duidelijk grenzen aan te geven en begeleiding te bieden als het gaat om het gebruik van digitale apparaten. Op jonge leeftijd zie je al dat kinderen in het bezit zijn van een telefoon. Kinderen zitten teveel binnen en komen te weinig buiten. Met drie jonge kinderen en een internetbedrijf maken wij hier thuis ook volop gebruik van de digitale wereld. Ik kom er eerlijk voor uit dat ik de iPad wel eens als oppas gebruik en met die uitspraak haalde ik zelfs de krant om vervolgens weggezet te worden als de vreselijkste moeder ever. Jammer want het ging er juist om dat ik PRO (buiten) spelen ben en dat ik dat het allerbelangrijkste vind.

Lees verder op www.love2bemama.com