HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Deze voeding is funest voor je hormonen

Geplaatst op 10/12/2018 door vivonline

We willen allemaal gebalanceerde hormonen. Dat betekent dat we, idealiter, zoveel mogelijk hormoonverstoorders uit onze voeding willen elimineren. Want met de juiste voeding kunnen we onze hormonen veel beter in balans brengen. Dus welke voedingsmiddelen zijn nou funest voor onze hormonen?

Suiker

Het voedsel dat je hormonen echt in de war brengt, is suiker. Suiker leidt tot de pieken van het hormoon insuline, dat zijn werk doet dmv suiker (glucose) uit de bloedbaan en in de cellen te brengen. Een gezond lichaam met gebalanceerde hormonen kan heen en weer schakelen tussen suiker- en vetmetabolisme. Wanneer je een dieet met teveel suiker en teveel koolhydraten eet, worden insulinespiegels chronisch verhoogd, totdat de cellen resistent worden. Terwijl dit gebeurt, concentreert je lichaam zich meer op insuline en het verwerken van de suiker en niet op de andere hormonen, wat bijvoorbeeld weer leidt tot een disbalans tussen, oestrogeen, testosteron en progesteron.

Nachtschade

Tip voor mensen met Hashimoto. We weten allemaal dat het eten van meer groenten heel belangrijk is. Maar toch kan het teveel of te vaak eten van bijvoorbeeld de nachtschades (aardappelen, aubergine, paprika, tomaten, courgette) echter toch soms ontstekingen veroorzaken, wat niet fijn is voor de gezondheid van hormonen. In plaats van nachtschade, adviseer ik om te focussen op zeegroenten zoals nori, kelp, kombu en dulse. Deze superfoods zijn geweldige boosters en ontgifters voor het schildklierhormoon.

lees verder:

https://www.vivonline.nl