HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Duurzaam tv kijken – een fijn alternatief voor Netflix

Geplaatst op 12/12/2018 door eetpaleo

Lekker op de bank ploffen, kop thee erbij (of zelfgemaakte kombucha natuurlijk) en vervolgens genieten van een film of serie. Heerlijk ontspannen! Of je nu gewoon tv kijkt of voor Netflix gaat, echt interessant is dat meestal niet. De echt goede films en series heb je al snel gezien, en voor je het weet kijk je tv om tv te kijken. Niet omdat je het zo leuk vindt, niet omdat je interesse er echt naar uit gaat.

Zonde? Ja, ik vind van wel. Stel je een voor dat je én lekker ontspannen op de bank kunt ploffen, én ook nog eens naar iets kunt kijken wat je daadwerkelijk interesseert, wat vermakelijk is en waar je nog wat van kunt leren ook. Iets wat bijdraagt aan een gezonde lifestyle. Gelukkig kan dat tegenwoordig gewoon, met Food Matters TV – een soort gezonde versie van Netflix.

Ook dat is duurzaamheid. Jezelf prikkelen met dat wat je interesseert, ook op tv.

Documentaires, je favoriete recepten of meedoen aan een challenge

Op Food Matters TV bekijk je bijvoorbeeld mooie documentaires en lifestyle films. Over voeding, maar ook over zelfontwikkeling, mindfulness, yoga, spiritualiteit en meer. Sterker nog, je kunt er ook recepten vinden, yoga video’s bekijken (zodat je in de woonkamer mee kunt doen), meditatie sessies meedoen en zelfs complete lifestyle programma’s volgen.

In eerste instantie was ik enigszins sceptisch over Food Matters TV. Ik dacht; ‘weer zo’n organisatie waarbij ze je over proberen te halen om plantaardig te gaan eten en yoga te doen’. Maar niets is minder waar. De films zijn echt diepgaand, er worden veel experts geïnterviewd en er komen verschillende zienswijzen aan bod. Dus ja, je kunt hier films kijken over de voordelen van vega eten en de nadelen van de vleesindustrie, maar je vindt er ook films over Paleo en duurzaam eten en leven.

De Wim Hof methode ontdekken? Kan op Food Matters TV. Net als meekoken met gezonde recepten (weer eens wat anders dan 24Kitchen!) of zelfs verschillende challenges volgen.

Lees verder op EetPaleo.nl!