HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!

Geplaatst op 30/12/2018 door vivonline

Het kan zijn dat je potje vitamine D in je lichaam op is. Je bent moe, wordt sneller ziek en snakt naar zon. Oftewel we snakken naar Vitamine D. Zo zorg je dat je lichaam er weer genoeg van heeft.

Vitamine D is erg belangrijk omdat het botontkalking tegengaat, zorgt voor sterkte botten en tanden, een goed evenwicht en je spierkracht behoudt. Daarnaast verkleint deze vitamine ook het risico op ziektes, zoals diabetes en kanker. Bovendien krijgen we in Nederland vaak niet genoeg binnen doordat we te weinig zon uren hebben.

Extra dosis vitamine D in de winter

In de winter is het sowieso al lastig om aan je dosis te komen doordat de zon weinig schijnt. Er wordt namelijk aanbevolen om dagelijks een kwartier tot half uur in de zon te lopen met onbedekte handen en hoofd om je vitamine D op peil te houden. Dat gaat lastig als de zon niet schijnt én het te koud is om zonder handschoenen of muts naar buiten te gaan. Daarom nemen veel mensen een extra dosis vitamine. Een goed idee! Zeker als je zwanger bent, ouder dan 50, een hoofddoek draagt of een getinte huid hebt. Dan loop je namelijk een nog groter risico op een tekort aan vitamine D.

lees verder:

https://www.vivonline.nl