HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zo produceer je minder afval

Geplaatst op 07/12/2018 door eetpaleo

Afval, soms heb ik het idee dat het voeding tegenwoordig meer verpakkingsmateriaal bevat dan dat ik er daadwerkelijk van kan eten. De bak met plastic afval puilt uit en ook restafval kan soms ineens hard gaan. Nu is het natuurlijk belangrijk om afval netjes te scheiden, maar zou het niet nog beter zijn wanneer je simpelweg minder afval zou hebben? Minder plastic, minder blikjes, minder papier, noem het maar op. De laatste jaren proberen mijn man en ik de hoeveelheid afval die we hebben beetje bij beetje te verminderen. Daarmee belast je het milieu minder, en jezelf ook.

Het grootste deel van het afval is ooit geproduceerd in een fabriek. Daar komt een flinke hoeveelheid water aan te pas en vaak gebeurt dit niet op de meest ‘groene’ manier. Vervolgens hebben wij dit in onze handen en gooien we het uiteindelijk weer weg, waarna het met een beetje mazzel, netjes gerecycled wordt. Wat ook weer water en energie kost, in een fabriek die daarvoor is gemaakt.

Recyclen is natuurlijk wel beter dan wanneer iets echt weg zou worden gedaan, maar als dat afval in de eerste plaats niet gemaakt zou worden zijn we nog een flinke stap verder. En het is ook gewoon heerlijk om minder vaak de afvalbak te hoeven legen 😉

Hoe creëer je dan minder afval? Hieronder geef ik je mijn beste tips!

Lees verder op EetPaleo.nl!