HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe kun je ondanks je dieet toch met het gezin mee-eten?

Geplaatst op 05/12/2019 door fitnl


Je hoeft niet apart te koken

Vaak denken mensen dat ze om af te vallen apart moeten gaan koken. Maar dit is zeker niet nodig als je een paar kilo wilt afvallen. Ik denk dat het eerder juist onnodig veel energie kost, wat het lastiger maakt om je gezonde gedrag vol te houden.

Je kunt gerust met de pot mee-eten en ook gewicht verliezen. Uiteindelijk draait gewichtsverlies namelijk om het creëren van een negatieve energiebalans. En hiervoor hoef je echt niet apart te koken. Wel zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden.

Let op de hoeveelheden

Door te letten op de hoeveelheden tijdens het eten van je maaltijd kun je binnen je caloriedoel blijven en toch gezellig meedoen met je familie. Ga eens na hoeveel je kunt opscheppen bij de maaltijd. Denk aan de hoeveelheid aardappelen, rijst, pasta, couscous of quinoa. Maar ook aan de hoeveelheid groenten en vlees, vis, kip of vleesvervanger. Op de website van het Voedingscentrum vind je de richtlijnen over wat je gemiddeld gezien nodig hebt. Uiteraard kan dit per persoon afwijken, maar het is wel een handige maatstaf om mee te beginnen.

Lees verder op www.fit.nl