HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Intermittent fasting // Vasten als middel om af te vallen?

Geplaatst op 12/12/2019 door ilovehealth

Op ILH heb vast al eens een blog voorbij zien komen over Intermittent Fasting. Zo vertelde Mirte al je alles over wat IF nu eigenlijk is, en Lindelotte testte of IF voor haar werkte. Deze keer weer een informatieve blog over IF en het inzetten van vasten als hulpmiddel om af te vallen. Af en toe een periode van rust voor je lichaam kan namelijk goed zijn voor je gezondheid. We horen je denken: wat? Toch is er steeds meer te vinden over  een vorm van tijdelijk vasten, intermittent fasting genoemd, dat een positief effect heeft op zowel lijf als geest. Periodiek vasten wordt zelfs steeds meer ingezet om de algehele gezondheid te bevorderen en veroudering tegen te gaan. Danny Krijgsman, personal trainer bij Slim Livingvertelt in dit artikel meer over de werking en voordelen van vasten.

Wat is vasten?

Nog even kort: bij intermittent fasting wordt er in periodes gevast. Onder vasten wordt het ‘bewust onthouden van eten’ verstaan. Het doel van vasten is niet om het leven moeilijker te maken, het genot uit beleven weg te nemen of je in een constante staat van honger te plaatsen. In tegendeel zelfs, want periodiek vasten zou bijdragen aan een flexibeler en gezonder leven. Danny: “Je hoort nooit iemand zeggen dat hij of zij zin heeft om op dieet te gaan. Het mooie aan intermittent fasting is dat er nog een ruim tijdskader is waarin je genoeg en bovendien normaal – zonder hele gekke dieetregels dus – kunt eten.”

lees verder:

https://www.ilovehealth.nl