HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is een avocado gezond?

Geplaatst op 01/12/2019 door fitnl

Wat is een avocado?

Wist je dat de avocado een vrucht is, maar onder de categorie groente valt? Oftewel: een vruchtgroente. Mijn collega's bij FIT.nl wisten het in ieder geval niet.

Deze vrucht komt uit Centraal-Amerika, heeft de vorm van een peer en is vaak paarsachtig van kleur. Wanneer de avocado rijp is, smaakt het vruchtvlees romig.

Is een avocado gezond?

Avocado is een populaire vrucht met veel gezonde onverzadigde vetten en voedingsvezels. Zoals je ook uit de onderstaande tabel kunt aflezen. Deze gezonde vetten hebben een positieve invloed op het cholesterol [1].

Ben je geen fan van avocado, maar wil toch deze gezonde vetten binnenkrijgen? Kies dan bijvoorbeeld voor noten, zalm, olie en halvarine.

Voedingswaarden avocado per 100 gram [2].

Energie (kcal)Eiwit (g)Koolhydraten (g)Vetten totaal (g)Onverzadigd vet (g)Verzadigd vet (g)Voedingsvezel (g)Water (g)
1991,91,819,513,92,24,272,5

Je kunt natuurlijk niet van één product zeggen of het gezond is. Het hangt er namelijk altijd van af hoeveel of hoe vaak je het eet of drinkt. We kunnen echter wél zeggen of een product past in een gezond voedingspatroon. En dat is het geval bij de avocado.

Lees verder op www.fit.nl