HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Review: Geen Ja Geen Nee bordspel

Geplaatst op 02/12/2019 door love2bemama

Het Geen Ja Geen Nee bordspel ziet er op het eerste oog best ingewikkeld uit. De eerste vraag was: “Wat is de bedoeling mam?” Een spelbord en een bel en dan ook nog kaartjes met heel veel tekst. Onze tafel was gevuld met twee volwassenen en één kind. We besloten dan ook maar voor de kinderversie te gaan.

Geen Ja Geen Nee bordspel: hoe werkt het?

Het spel is eigenlijk heel eenvoudig. Je mag geen JA of geen NEE zeggen. Mocht dat wel het geval zijn dan moet de tegenspeler op de BEL drukken. En als er op de bel is gedrukt gaat de spelende speler terug. De tegenspeler die als eerste op de bel heeft gedrukt mag en stap vooruit. Kan de speler alle vragen beantwoorden zonder JA en NEE dan mag de speler een stap vooruit. 

Wie er als eerst het middenveld heeft bereikt is de winnaar. Mocht je dit spel met meerdere personen spelen dan bestaat er ook nog de regel om van links naar rechts te werken. Echter hebben wij deze regels even aangepast omdat de kern van het spel toch al wel ingewikkeld was voor een 6-jarige.

Lees verder op www.love2bemama.com