HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

WHO komt met nieuwe beweegrichtlijnen

Geplaatst op 17/12/2020 door fitnl

Voldoende bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar hoeveel moeten we bewegen? De World Health Organisation (WHO) is met nieuwe beweegrichtlijnen gekomen. Deze richtlijnen komen redelijk overeen met de huidige Nederlandse beweegrichtlijnen. Deze zijn in 2017 uitgebracht door de Gezondheidsraad. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Daar ga ik in dit artikel dieper op in. 

De nieuwe richtlijnen samengevat

De WHO vat de richtlijnen samen in 6 punten:

  1. Lichamelijke activiteit is goed voor lichaam en geest.
  2. Elke hoeveelheid lichamelijke activiteit is beter dan geen. Meer is beter.
  3. Alle vormen van beweging tellen mee.
  4. Spierversterkende oefeningen zijn goed voor iedereen.
  5. Te veel zittend gedrag kan ongezond zijn.
  6. Iedereen kan profiteren van meer beweging. Of je nu jong, oud, gezond of ziek bent.

De Nederlandse richtlijnen geven een soortgelijke boodschap mee. “Bewegen is goed, meer beweging is beter” en “vermijd veel stilzitten” is de boodschap van de Gezondheidsraad. Toch zijn er ook zeker wat verschillen. In de richtlijnen van de WHO wordt er onderscheid gemaakt tussen meerdere doelgroepen. Ook zijn sommige richtlijnen net anders dan de Nederlandse.

De nieuwe richtlijnen

In de oude richtlijnen maakte de WHO, net als de Gezondheidsraad, een onderscheid tussen kinderen, volwassenen en ouderen. In de nieuwe versie geeft de WHO ook advies aan mensen met een chronische ziekte of beperking en voor vrouwen die zwanger zijn of net bevallen.

Lees verder op www.fit.nl