HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Van al die zwangerschapsadviezen krijg ik een wiplash

Geplaatst op 19/12/2021 door boostyourhealth

Adviezen zijn altijd goed bedoeld, dat weet ik ook wel. Maar nooit geweten dat er zoveel adviezen zijn die elkaar tegenspreken als je zwanger bent. De ene zegt dit, de ander dat. De ene website heeft de kennis in pacht, maar op de volgende website die je bezoekt wordt alle informatie van de eerdere website ontkracht. Om maar niet te spreken over de reacties die ik soms krijg op dingen die ik doe. Het lijkt erop dat zwangere vrouwen nog meer onder een vergrootglas liggen en 9 maanden lang (en daarna ook nog) worden uitgemeten. Wat ik daar allemaal van vindt en hoe ik hier insta vertel ik jullie in dit artikel.

Wat ik vooral vind is dat we elkaar wat meer met rust moeten laten en zelf mogen uitvogelen wat wel en niet kan. Natuurlijk snap ik dat als je met een zwangere buik een sigaret opsteekt of een glas wijn op klokt, dat je daar een reactie op krijgt. Met de huidige kennis weten we onderhand dat dat niet goed is en echt schade kan veroorzaken. Maar we moeten ook realistisch blijven. Als jij 1 x per maand een wijntje wil blijven drinken, dan zou niemand zich daarmee mogen bemoeien.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl