HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

Geplaatst op 15/12/2021 door feelgoodbyfood

Bij veel discussies over vetverlies ligt het accent vaak ‘alleen’ op caloriebeperking middels een dieet, waarbij bijvoorbeeld koolhydraten of vetten moeten worden vermeden.

Maar wist je dat de plank hiermee volledig wordt misgeslagen? De oplossing ligt namelijk veel meer in achterhalen ‘waarom’ je (over)eet in plaats van je alleen te focussen op wat je eet.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat mensen die heel weinig bewegen veel makkelijker te veel eten en minder snel vol zitten, in tegenstelling tot actievelingen die meer bewegen. Hoe meer bewegen je kan helpen om minder te eten lees je in dit interessante artikel.

Weinig beweging kan het verzadigingsmechanisme verstoren

De eerste reden waarom meer bewegen goed kan helpen om minder te eten is dat het ervoor zorgt dat je beter kunt eten op je honger en verzadiging. Het lichaam blijkt bijvoorbeeld meer van het verzadigingshormoon leptine aan te maken wanneer je voldoende beweegt [1].

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl