HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer is het Moederdag en waarom vieren we dit?

Geplaatst op 26/12/2021 door love2bemama

Het is alweer bijna Moederdag. Dit jaar op zondag 8 mei, om precies te zijn. We vieren Moederdag ieder jaar op de tweede zondag van mei. Dit is handig om te weten als je (net zoals ik) altijd de neiging hebt om te vergeten wanneer het precies de dag van de moeders is.   

Het idee achter deze dag is simpel: Mama’s over de hele wereld in het zonnetje zetten. Toch wordt deze dag niet in ieder land op dezelfde manier gevierd. Sterker nog: het kan, afhankelijk van waar je woont, zelfs verschillen wanneer het Moederdag is. 

Wanneer is het Moederdag in Nederland? 

Moederdag valt in Nederland op de tweede zondag in mei. Dit betekent dus dat deze dag nooit op dezelfde datum valt. Hoewel het begrip (moeders eren) eigenlijk overal wel hetzelfde is, kan het toch sterk variëren wanneer het precies ergens Moederdag is en hoe het gevierd wordt. Alleen in Duitsland, Denemarken, Italië, Turkije, Australië, België Suriname, Amerika en Nederland is het traditie dat Moederdag op de tweede zondag van de maand plaatsvindt.

Lees verder op www.love2bemama.com