HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zijn eierkoeken gezond?

Geplaatst op 16/12/2021 door feelgoodbyfood

Als er een soort koek bekend is in de dieetwereld zijn het eierkoeken wel. Mede dankzij Sonja Bakker wordt dit tussendoortje gezien als hét hulpmiddel om succesvol een dieet vol te houden. Maar zijn eierkoeken wel zo’n goede keuze bij het afvallen? En zijn ze gezond? 

Je kunt eigenlijk niet van één product zeggen of het wel of niet gezond is, dus ook niet van eierkoeken. Het is namelijk afhankelijk van je complete eetpatroon of je wel of niet gezond eet. Broccoli past binnen een gezond eetpatroon, maar elke dag alleen maar broccoli eten is natuurlijk niet bepaald gezond te noemen. Wel kunnen we dus kijken of eierkoeken passen binnen een gezond voedingspatroon.

Wat zijn eierkoeken?

Eierkoeken zijn luchtige, goudgele, ronde koeken. Ze zijn gemaakt van eieren, suiker, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout. De verkoop van eierkoeken nam in 2006 flink toe omdat Sonja Bakker deze koek een verantwoord tussendoortje noemt.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl