HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Blessure? Dit heb je komend jaar (2023) aan je zorgverzekering

Geplaatst op 25/12/2022 door fitnl

Je moet er natuurlijk niet aan denken: een blessure oplopen. Als je een blessure hebt, is het vaak onverstandig om te blijven sporten. Maar niks doen gaat vaak ten koste van je fitheid. Je wilt daarom zo snel mogelijk herstellen en blessures in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen. Maar hoe pak je beide punten het beste aan?

Om je zo goed mogelijk te informeren hebben we Bas Knopperts, expert zorgverzekeringen bij Independer, gevraagd hoe het zit met de vergoeding voor fysiotherapie voor volwassenen. Daarnaast legt hij uit hoeveel vergoede behandelingen per jaar handig is om te nemen als je fitness beoefent.

Laten we voorop stellen: een blessure is niet 100% te voorkomen. Als je toch een blessure hebt opgelopen, is het niet altijd verstandig om zelf wat aan te modderen op basis van verschillende internetfilmpjes; zeker als de pijn langer dan een week aanhoudt.

Maar ook volledige rust houden en daarna weer volop trainen is geen aanrader. Een professional kan uit ervaring beter inschatten wat er aan de hand is, wat jouw lichaam aankan en (het belangrijkste) je helpen bij een spoedig herstel.

Lees verder op www.fit.nl