HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bobotie met vis

Geplaatst op 24/12/2022 door KokenmetKarin

Voedselwaakhond Foodwatch vroeg of ik nog een tip had voor het Gouden Windei, de prijs die ze elk jaar uitreiken aan het meest misleidende voedselproduct in de supermarkt. Lastig, want ik vind al jarenlang álle pakjes en zakjes misleidend. Ook gouwe ouwe klassiekers als pak ‘m beet, Knorr maaltijdmix voor Zuid-Afrikaanse bobotie.

Die is bovendien fors in prijs gestegen trouwens. Bijna vier euro voor een zogenaamd ‘maaltijdpakket met lekker veel groente’. Mits u die groente, een pond sperziebonen, er dan wel zelf bijkoopt. En dan laat ik maar even buiten beschouwing dat ze in Zuid-Afrika überhaupt nevernooit geen sperziebonen in de bobotie stoppen. Gehakt moet u er ook zelf bij aanschaffen, net als een appel, een ui en drie bosuien. En sinds Blue Band geen onderdeel meer uitmaakt van Unilever is de aanbevolen Blue Band Finesse rücksichtlos vervangen door crème fraîche light.

Wat zit er dan wél in dat ‘pakket’? Een zakje rijst met rozijnen plus twee zakjes sausmix en kruidenmix die een vergelijkbaar samenraapsel zijn van zetmeel, zout, suiker, gistextract, maltodextrine, kippoeder, kippenvet en een vleugje kerrie. Waarbij de aanwezigheid van twee maal kippoeder en kippenvet volgens de verpakking geen belemmering mag zijn voor vegetariërs, want ‘deze maaltijd is ook geschikt voor als je een dagje zonder vlees wilt eten.’ Kan iemand de jongens en meisje bij Knorr even uitleggen dat kip ook vlees is?

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl