HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Geplaatst op 21/12/2022 door beaufood

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis, zodat ik er in mijn eigen keuken een Beaufood-versie van kan maken. Zo ook met deze verse boerenkoolsalade, waar ik een heerlijke spicy tahindressing bij bedacht. Ook topte ik ‘m af met krokante kikkererwten (die hoef je alleen maar even te roosteren in de oven), lekker zoute feta, sesamzaadjes en frisse granaatappelpitjes. Het geheel was echt heel goed: fris, pittig, zoet, zout, crispy, zacht, alles tegelijk! En niet onbelangrijk in het griepseizoen: deze boerenkoolsalade was ook nog eens heel gezond! 

Supergezonde boerenkoolsalade

Ik hou van koken met seizoensproducten. Ik deel het ene na het andere recept met pompoen met jullie, maar laten we vooral boerenkool niet vergeten. Het groene goud, zou ik het willen noemen ;) Deze groentesoort zit in je brein misschien permanent in het hokje ‘stamppot’ maar je kan er nog zóveel meer mee. Zonder ‘m tot snot te koken en door een hoopje aardappelen te prakken, is het zelfs tig keer lekkerder. Neem dat maar van mij aan ;) Vers behoudt het z’n smaak en stevige bite namelijk beter. De smaak van boerenkool is scherp en pittig en dat kan best intens zijn, maar als je het balanceert met goede ingrediënten (in dit geval: zoute feta, smaakvolle dressing, frisse granaatappel) komt dat juist heel goed uit.

Wist je trouwens dat boerenkool in de VS wordt gezien als de ultieme superfood? Nu denken Amerikanen vaak een béétje anders over gezond eten dan ik, maar dit moet ik ze meegeven ;) Boerenkool zit namelijk vol met calcium en vitamines. Vitamine A, C en K om precies te zijn, die onder andere goed zijn voor je ogen, botten en immuunsysteem. Goed product om deze herfst en winter eens wat vaker mee te koken, dus. 

Lees verder op www.beaufood.nlwww.beaufood.nl