HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Bulken: alles wat jij moet weten

Geplaatst op 26/12/2022 door fitnl

Bulken is ander woord voor gericht aankomen, in (liefst) zo veel mogelijk spiermassa. De basis van bulking is simpel: een energie-overschot te creëren. Hieronder zie je de energiebalans afgebeeld die laat zien wat maakt dat je gewicht verliest of aankomt. Eenvoudig gezegd: eet je meer dan je nodig hebt, dan kom je aan. Eet je minder dan je nodig hebt, dan val je af.

Wil je jouw energiebalans berekenen, passend bij jouw doel? Maak dan gebruik van onze voedingsapp; die rekent precies uit hoeveel calorieën je nodig hebt om aan te komen en spiermassa op te bouwen, ondersteund door de juiste trainingsschema’s.

Krachttraining is essentieel

Zonder krachttraining of gerichte training bouw je geen spiermassa op. Het lichaam heeft namelijk wel een aanleiding nodig om zich aan te passen en dus te groeien. Jouw lichaam zet die spiergroei in gang na het krijgen van een externe prikkel. Je moet je spieren dus geregeld flink aan het werk zetten en een sein geven dat het zich klaar moet maken voor een eventuele volgende sessie. Dit noemen we binnen de klassieke trainingsleer ook wel adaptatie.

Lees verder op www.fit.nl