HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Doorgezakte voeten en het belang van goede schoenen

Geplaatst op 28/12/2022 door boostyourhealth

Bij doorgezakte voeten zakt de natuurlijke voetboog door, waardoor de voetzolen bijna of volledig op de grond komen te staan. Een voetboog is nauwelijks meer aanwezig. Maar hoe ontstaan doorgezakte voeten precies? Zijn ze aangeboren of ontstaan ze in de loop van de tijd? Wat kun je doen om doorgezakte voeten te voorkomen? En wat kun je doen als je eenmaal doorgezakte voeten hebt? In dit artikel lees je er alles over. 

Wat zijn doorgezakte voeten?

Een doorgezakte voet is een voet waarbij de voetzool (bijna) volledig op de grond staat. De boog in het midden van de voet, de voetboog, is doorgezakt. Voeten zakken altijd naar binnen door en daarmee heeft een doorgezakte voet niet alleen gevolgen voor de voeten zelf, maar ook op de gehele lichaamshouding. Heup- knie of (lage) rugklachten komen dan ook relatief vaak voor bij mensen met doorgezakte voeten. Ook kunnen de voeten zelf pijnlijk of vermoeid aanvoelen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl