HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Geplaatst op 18/12/2022 door beaufood

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love it! Ik stroom over van inspiratie voor feestelijke voorgerechten, indrukwekkende hoofdgerechten en knallende desserts. Neem dit hoofdgerecht met gebakken kabeljauw, venkel en karnemelk-dillesaus. Als je de ingrediënten zo naast elkaar ziet, weet je al: dit wordt goed. En dat was het ook. De smaken van de romige vis, knapperige en frisse venkel en diepe dillesaus matchen echt zó goed met elkaar. Een goede smaak staat natuurlijk op #1, maar ook de looks vind ik belangrijk. Daar scoort deze gebakken kabeljauw ook punten mee want eerlijk: dit ziet er helemaal restaurantwaardig uit, toch? Absolute aanrader!

Gebakken kabeljauw

Bij een feestelijk diner past vis als geen ander, vind ik. Veel mensen eten doordeweeks nauwelijks vis, dus juist bij een diner kun je daar écht mee verrassen. Kabeljauw is dan echt een allemansvriend. Licht van smaak, zilt maar niet te vissig en goed te combineren met andere ingrediënten. Bovendien (groot pluspunt!) staat het razendsnel op tafel. Je hoeft hier echt niet uren voor in de keuken te staan. Bij dit hoofdgerecht kun je zelfs alle smaakmakers eromheen alvast voorbereiden. Maak – voor je vrienden of familie op de stoep staan – alvast de dillesaus en leg de rauwe venkel alvast in de marinade van appelazijn. Op het moment suprême bak je de kabeljauw in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en maak je de borden op. Belangrijk detail: nét voor het uitserveren giet je de karnemelk voorzichtig bij de dillesaus. Roer dit niet helemaal door, zodat je een mooi marmereffect houdt. Zet de borden met vis en venkel op tafel en giet dan pas de saus erbij. Alsof je in een restaurant zit, zo mooi! 

Lees verder op www.beaufood.nl