HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe doorbreek je een plateau?

Geplaatst op 28/12/2022 door fitnl

Heb je het gevoel dat je ondanks je inzet niet sterker wordt? Geen nood, dit is heel herkenbaar voor veel sporters. Maar wat doe je er precies aan? Lees hier de belangrijkste tips om zo snel mogelijk een plateau te doorbereken.

Wat is een plateau?

trainingsplateau

Je loopt tegen een plateau aan als je al een tijd niet meer verder komt of zelfs achteruit gaat. Je merkt dat je blijft hangen op een bepaald gewicht of je wordt maar niet sneller op die 10 kilometer.

Een dip is heel gewoon.

Een periode waarin het even wat minder gaat is heel gewoon. Geen alarm! Elke (top)sporter kent wel dat moment waarop de progressie ver te zoeken lijkt. Soms onverklaarbaar, soms is er een logische reden. Kijk eens kritisch naar het complete plaatje of schakel een ervaren coach in die samen met je de basispeilers met je naloopt. Hoe staat het nou echt met je trainingsschema, voedingsschema en je rust en herstel?

Lees verder op www.fit.nl