HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pavlova taartjes met lemon curd

Geplaatst op 21/12/2022 door beaufood

Ohhh mensen, wat ben ik heer-lijk aan het kerstkoken! Het ene na het andere feestelijke dessert komt hier uit de oven gerold. Dit prachtige nagerecht ontstond eigenlijk heel spontaan. Ik maakte namelijk lemon curd trifle (ook een heel mooi spektakelstuk tijdens een diner!) en had daarna wat opgeklopte eiwitten over. En when life gives you eiwit, we make pavlova! Van het mengsel maakte ik toefjes op een bakplaat en dit bakte ik een uurtje op een lage temperatuur. Het resultaat: knapperige, zoete pavlova taartjes die je perfect kunt vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Ik ging voor lemon curd, want daar ben ik sinds ik dit zelf heb gemaakt (aanrader!) totaal verslaafd aan. De pavlova taartjes versierde ik vervolgens met slagroom, frisse besjes, eetbare bloemetjes en – nu komt het hoor – goudspray. Deze gekleurde spray is helemaal safe om te eten en geeft dit soort baksels echt iets spectaculairs! Met een vleugje goud maak je van een eenvoudig toetje een kerstwaardig dessert. 

Pavlova taartjes

Pavlova klinkt misschien wat onbekend, maar ik weet zeker dat de meeste mensen onbewust al eens pavlova hebben geproefd. Het is namelijk héél zacht gebakken opgeklopt eiwit met suiker. Pavlova lijkt dus heel erg op meringue, maar heeft één groot verschil: de textuur. Meringue is (eenmaal gebakken) helemaal droog en uitgehard, pavlova is een beetje crispy van buiten en nog heerlijk zacht aan de binnenkant. Een beetje zoals een marshmallow. Ik vind pavlova persoonlijk écht fantastisch! Met de friszure, zoete en knapperige toppings zorgde ik voor nóg meer contrast in smaken en textuur.  

Lees verder op www.beaufood.nl