HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Rechten alleenstaande moeder met kind

Geplaatst op 23/12/2022 door love2bemama

Het kan als alleenstaande moeder nodig zijn om extra steun te ontvangen qua inkomen. Dit is soms ook broodnodig, want kinderopvang, de zorgverzekering, een woning en verdere onderhoud van kinderen zijn lasten die alleen best lastig te dragen kunnen zijn. Er zijn gelukkig verschillende toeslagen en tegemoetkomingen waar je op terug kan vallen. Wat zijn de rechten voor een alleenstaande moeder met kind?

Je hebt op het gebied van financiële tegemoetkomingen meerdere rechten als een alleenstaande moeder met kind. Denk hierbij aan de huur- en zorgtoeslag, maar ook op kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en (indien nodig) een bijstandsuitkering. Hoe hoog zijn deze bedragen komend jaar? We hebben het in dit blog voor je samengevat. Iets wat overigens niet alleen voor alleenstaande moeders geldt, maar ook voor de alleenstaande vaders die de voornaamste zorg over de kinderen dragen. 

financieel rechten als alleenstaande moeder met kind

Net zoals ieder jaar verandert er het een en ander aan de bedragen die je van de overheid of belastingdienst ontvangt. Hoe hoog zijn de toeslagen, het kindgebonden budget en kinderbijslag in 2022, want het is altijd wel zo fijn om te weten waar je als alleenstaande moeder recht op hebt. 

Lees verder op www.love2bemama.com