HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Tarte tatin met ui en rozemarijnkaramel

Geplaatst op 19/12/2022 door beaufood

Zijn jullie klaar voor dé klapper van dit seizoen? Deze tarte tatin met ui was namelijk echt fan-tas-tisch. Hij ziet er niet alleen prachtig uit (hier wil je je tanden in zetten, toch?) maar zorgde ook echt voor een giga smaakexplosie. De uien zijn zachtjes goudbruin gebakken waardoor ze een zoetige smaak krijgen. Dat wordt alleen maar meer versterkt door de rozemarijnkaramel waarin ik de tarte tatin bakte. Die is niet alleen zoet, maar ook heerlijk kruidig. Combineer dat met vettig en crispy bladerdeeg en je hebt een heerlijke, smaakvolle hartige taart. Ik serveer ‘m zelf het liefst in puntjes bij de borrel, lekker met een wijntje erbij, maar als voorgerecht doet ‘ie het ook goed. Je kunt deze bijzondere taart trouwens prima een dag van tevoren maken – na een nachtje in de koelkast is ‘ie misschien wel nóg lekkerder! 

Tarte tatin met ui

Ik vind tarte tatin zo’n geniale uitvinding. Zo simpel, maar toch zó chique. Simpel, omdat het eigenlijk niets meer en niets minder is dan een taart op z’n kop. Het verhaal gaat dat deze creatie is bedacht door de Franse zusjes Tatin, die een eigen restaurant hadden waar ze taarten serveerden. Ze legden het deeg vanwege tijdnood per ongeluk óp de ingrediënten in de bakvorm. Zo stopten ze ‘m toch maar in de oven, om de taart na het bakken om te draaien op een bord. Het resultaat: een taart met krokante bodem en een heerlijke sappige en geroosterde vulling. De vulling kan op deze manier namelijk extra goed bakken in alle suikers en vetten. De zusjes deden dit in eerste instantie met appeltaart, maar inmiddels is ‘tarte tatin’ een wereldwijd begrip voor alle omgedraaide taarten. Zoete én hartige.

Lees verder op www.beaufood.nl