HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Geplaatst op 22/12/2023 door beaufood

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo mengde ik een lepeltje lichte miso pasta door het eigeel voor de vulling en dat wás me toch een partij lekker. Ik ben sowieso gróót fan van miso. (Waarom dat lees je hieronder!). Deze gevulde miso eitjes zijn zo al heel erg smaakvol, maar je maakt er een echte smaakbom van door ze af te toppen met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Een heerlijke borrelhap die er ook nog eens super feestelijk uit ziet!

Gevulde eieren met miso

Gevulde eieren en miso, het blijkt een gouden combi. Witte miso wel te verstaan, want die vind ik het meest zacht van smaak. Miso is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen. Gewéldig om te gebruiken als smaakmaker in verschillende gerechten. De smaak van de pasta is zout, licht zurig en je kunt ‘m warm of koud gebruiken. Maar let op: niet te lang verhitten of meekoken! Dan verliest miso pasta haar smaak. Ik maak er bijvoorbeeld dipjes mee (zoals miso mayonaise), salade dressings, sauzen of ik voeg een klein lepeltje toe aan soep of bouillon. Ook handig: miso pasta is maanden houdbaar. Ik zeg: echt een toevoeging aan je voorraadkast. Al is het alleen maar om er deze gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes mee te maken. 

Lees verder op www.beaufood.nl