HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Koreaanse spaghetti

Geplaatst op 20/12/2023 door KokenmetKarin

Pakjes en zakjes komen er bij mij niet in, maar ik viel wel als een blok voor een… potje. Gochujang is Koreaanse chilipasta, gewoon uit de supermarkt, en die blijkt ook prima inzetbaar bij een Italiaans-achtig bordje spaghetti met groente.

Mijn verre reizen staan al een tijd op een laag pitje. Een combinatie van een huis in Frankrijk, de corona-crisis en vliegschaamte. Maar ik kan wél fantaseren over allerlei bestemmingen op mijn verlanglijstje. Op mijn slaapkamermuur heb ik niet voor niks een wereldkaart geschilderd, om letterlijk weg te kunnen dromen over alle plekken waar ik nog naartoe wil. 

Zoals bijvoorbeeld Korea, en dan eerlijk gezegd vooral vanwege het eten. Hoe weet ik dat? Omdat ik bij mij in de buurt intussen twee Koreaanse afhaalrestaurants heb, maar natuurlijk ook door erover te lezen. Zo viel mijn oog op een recept in The New York Times van noedels met gochujang. Al jarenlang had ik doorgewinterde culi’s horen dwepen met die donkerrode Koreaanse chilipasta. Gemaakt van chilipepers, uiteraard, maar ook van rijst en gefermenteerde sojabonen, waardoor het behalve pittig ook een tikje zoet is. Heel anders dan sambal. Vroeger lieten ze het spul naar het schijnt jarenlang fermenteren in rustieke aardewerken potten, maar dat zal tegenwoordig wel anders gaan.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl