HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Spek en bonen

Geplaatst op 21/12/2023 door KokenmetKarin

Ik heb net mijn moestuin in Frankrijk winterklaar gemaakt en vooral: het oppervlakte weer flink uitgebreid voor volgend voorjaar, want het is verslavend leuk, dat eten uit eigen tuin.

Dat gezegd hebbende, is moestuinieren wel een spoedcursus trial & error. Het komt neer op lukraak uitproberen en maar zien waar het schip strandt. Bijkomend nadeel is dat ik dus een moestuin op afstand heb; ik ben er niet de hele tijd. Mijn Franse buurvrouw geeft braaf af en toe water, maar dat is geen garantie voor succes. Gelukkig zijn er mirakels genoeg soms ook meevallers.

Zo bleken de boerentenen een onverwachts groot succes. Dat zijn grote ovale witte bonen, die ik laat in het voorjaar had geplant. (Jaja, ik weet het, bij bonen moet je ‘leggen’ zeggen, niet planten, maar goed). Al snel werd het een immense grote groene kluwen aan ranken en bladeren die mijn halve moestuin overnam. Steeds meer en steeds langere stokken zette ik neer om de boel overeind te houden. En ja hoor, na verloop van tijd hingen er ook enorme groene peulen tussen verstopt. Het leken aanvankelijk op snijbonen, maar dan veel groter, en ook wat bonkiger en met een ruwer huidje.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl